Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Αμανίτες τηγανητοί

 

 

  Υλικά

αμανίτες (αν τους βρείτε στο βουνό)
αλεύρι αρεσκείας σας (ανάλογα την ποσότητα αμανιτών που διαθέτουμε)
ελαιόλαδο
αλάτι
1 λεμόνι

 Εκτέλεση

Ξεχωρίζουμε τους αμανίτες που τρώγονται, πώς;
Οι κοκκινωποί αμανίτες που μπορεί να έχουν και πορτοκαλί χρώμα είναι φαγώσιμοι, ενώ αν παρατηρηθούν είδη σκουληκιών δεν είναι φαγώσιμοι, καθώς και με άλλο χρώμα.

1) Τους πλένουμε καλά και τους αφήνουμε να στεγνώσουν.
2) Αφού στεγνώσουν τους αλατίζουμε.
3) Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφήνουμε να κάψει.
4) Πασπαλίζουμε τους αμανίτες με αλεύρι απ' όλες τις μεριές.
5) Τους ρίχνουμε στο ελαιόλαδο και όταν ροδοκοκκινίσουν και ψηθεί το αλεύρι είναι έτοιμοι!
 6) Σερβίρουμε και βάζουμε και στυμένο λεμονάκι!

Νοστιμότατοι! Καλή όρεξη από τα Καρδάμυλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου