Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Σουτζουκάκια με μπούκοβο

 Φωτογραφία για Κοκκινιστά σουτζουκάκια με ρύζι

Υλικά

1/2 κιλό χοιρινό κιμάς
3 κούπες ντομάτα πολτοποιημένη
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι 
πιπέρι
μπούκοβο
πάπρικα γλυκιά
κίμινο
1 φέτα ψωμί ολικής
λίγη κέτσαπ
1 κούπα ρύζι μποννέτ

Εκτέλεση

1) Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και τις 3 κούπες πολτοποιημένη ντομάτα και την αφήνουμε να σιγοβράσει
2) Ρίχνουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πολτοποιούμε.
3) Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά και τον πλάθουμε, αφού ρίξουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
4)  Μουλιάζουμε το ψωμί ολικής και το στίβουμε με το χέρι μέχρι να φύγει το νερό. Στη συνέχεια το ρίχνουμε στον κιμά.
5) Αφού έχουμε πλάσει καλά τον κιμά και τον αφήσουμε να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο μπούκοβο, πάπρικα γλυκιά και κίμινο.
6) Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας ομοιόμορφα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. 
7) Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για το ρύζι:

1) Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 2 κούπες νερό και το αφήνουμε να βράσει.
2) Αλατίζουμε το κατσαρολάκι με το νερό.
3) Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει, ώσπου να είναι έτοιμο.

Μετά σερβίρουμε το υπέροχο φαγητό μας και απλά απολαμβάνουμε τις γεύσεις!!! Γιαμμ...

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου