Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Γιατί να κλείσει ο λιμενικός σταθμός Καρδαμύλων;



Όλο και πιο συχνά ακούγεται το γεγονός τερματισμού λειτουργίας του λιμενικού σταθμού Καρδαμύλων. Ο λιμενικός σταθμός Καρδαμύλων και κάθε υπηρεσία που βρίσκεται στα Καρδάμυλα δεν πρέπει να κλείσει. Η κοινωνία μας πρέπει να προχωρά μπροστά και να αναπτύσσεται, όχι να πηγαίνει πίσω.
 Με ποια λογική κλείνει ο σταθμός; Τι εξυπηρετεί αυτό και ποιους;

Έγινε μια προσπάθεια να έρθουν παιδιά στα σχολεία και κλείνουν τα υπόλοιπα;

Ο λιμενικός σταθμός Καρδαμύλων πρέπει να μείνει ανοικτός και κάθε υπηρεσία που εξυπηρετεί το χωριό. Η αναγκαιότητα της λειτουργίας του λιμενικού σταθμού Καρδαμύλων είναι μεγάλη για τους παρακάτω λόγους:

1) Το λιμάνι των Καρδαμύλων είναι λιμένας εκφόρτωσης αλιευμάτων από επαγγελματικά σκάφη, ανεμότρατες οι οποίες αλιεύουν στην Βόρεια Χίο και έτσι λόγω και του μεγάλου κόστους των καυσίμων δεν χρειάζεται να μεταβούν στην Χίο για εκφόρτωση.

2) Ο λιμενικός σταθμός εξυπηρετεί τοπικούς κατοίκους με κάθε είδους υπηρεσία

3) Εξυπηρετεί τους τοπικούς αλιείς από ανανέωση - έκδοση αδειών μέχρι και την προσοχή ως και την άμεση επέμβαση στα σκάφη τους σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες

4) Η υπηρεσία επεμβαίνει άμεσα σε κάθε συμβάν. Αν κλείσει,  το λιμεναρχείου Χίου βρίσκεται σε απόσταση και δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να επέμβει άμεσα.

5) Η υπηρεσία επεμβαίνει άμεσα σε περιστατικά λαθρομεταναστών, όπως και συμβαίνει το τελευταίο διάστημα συχνότερα, καθώς πολλοί λαθρομετανάστες έρχονται στα Καρδάμυλα με παράνομο τρόπο.

6) Η υπηρεσία πραγματοποιεί καθημερινές περιπολίες και επιτηρεί τις παραλίες της Βόρειας Χίου

7) Το λιμεναρχείο Καρδαμύλων είναι η μοναδική υπηρεσία που καλύπτει την Βόρεια Χίο.

8) Το λιμάνι των Καρδαμύλων έχει αυξημένη κίνηση τους θερινούς μήνες από ιστιοφόρα και θαλαμηγούς και έτσι εξυπηρετούνται με κάθε είδους υπηρεσία

9) Το λιμεναρχείο Καρδαμύλων λύνει κάθε είδους πρόβλημα που προκύπτει μεταξύ του κόσμου και των μαγαζάτορων που βρίσκονται στην παραλία Μαρμάρου.

 10) Το κτίριο το οποίο στεγάζει το λιμεναρχείο Καρδαμύλων δεν επιβαρύνει με έξοδα, καθώς είναι δωρεά από ιδιώτη

11) Αν κλείσει το λιμεναρχείο Καρδαμύλων η παραβατικότητα θα αυξηθεί

12) Αν κλείσει το λιμεναρχείο υποβαθμίζονται τα Καρδάμυλων, τα οποία διαθέτουν ναυτική παράδοση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου