Aντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών του EΠΑΛ
Καρδαμύλων μετέβη στην Πολωνία για το δεύτερο σκέλος του προγράμματος
Comenius «Η Ευρώπη σερβίρεται». Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στο Szkol
Zespol της Zdzieszowiche, μια πόλη στη νότια Πολωνία, κοντά στην
Katowice.
Το
έργο περιλαμβάνει σχολεία από πέντε διαφορετικές χώρες (Ιταλία, την
Πολωνία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα) και έχει ως στόχο την
ανταλλαγή μαθητών και καθηγητών, τη δημιουργία δικτύων μεταξύ των
σχολείων, την ενσωμάτωση του διαφορετικού, τον πολιτισμό της ανοχής και
συνεργασίας και την ανακάλυψη της ποικιλομορφίας της κουλτούρας των
Ευρωπαϊκών χωρών μέσω της Γαστρονομίας.
Κατά τη συνάντηση στην Πολωνία, οι
μαθητές του σχολείου παρουσίασαν στους εταίρους το ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, τα
Καρδάμυλα, τη Νήσο Χίο και τη μαστίχα. Mία βασική παράμετρος του έργου
είναι η παρουσίαση και προβολή των Χιακών γαστρονομικών προιόντων στούς
εταίρους, καθώς επίσης και η ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα του νησιού
μας. Συμμετείχαν σε επιτόπιες επισκέψεις, εργαστήρια και δοκίμασαν τις
σπεσιαλιτέ της Σιλεσίας.
Οι καθηγητές και διευθυντές των σχολείων
διεξήγαγαν συντονιστικές συναντήσεις για την ολοκλήρωση των στόχων του
έργου και τις επόμενες συναντήσεις το 2014 – 2015. Κύριος στόχος είναι η
δημιουργία και παρουσίαση ενός μενού που να περιλαμβάνει υλικά και
τοπικά προϊόντα από τις πέντε συμμετέχουσες χώρες την ημέρα της Ευρώπης
2015 στο Στρασβούργο, Γαλλία. Η ομάδα του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων ευχαριστεί τις
τοπικές επιχειρήσεις Μαστέλο, Απαλαρίνα, Ψυχή, Citrus, τους Χιώτες
μάγειρες και γαστρονόμους Βάσω Κριτάκη, Θωμά Καραμουσλή, Μαρία Πονηρού,
Ειρήνη Κωστάλα για τη συνεργασία τους και δηλώνει ότι προσδοκεί στη
συνέχεια του προγράμματος να αναδείξει ακόμα περισσότερα τοπικά
προιόντα.
πηγή: Απλωταριά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου